Необходима е промяна при разпределението на бюджета. Парите от него трябва

...
Необходима е промяна при разпределението на бюджета. Парите от него трябва
Коментари Харесай

Иван Николов, кандидат за кмет: Свети Влас ще бъде най-добрият курорт на Черно море

Необходима е смяна при разпределението на бюджета. Парите от него трябва да стигат до всички обитаеми места съгласно техните потребности, оповестиха от Политическа партия Море

Кандидатът за кмет на Свети Влас Иван Николов, повдигнат от Политическа партия МОРЕ и претендентите за общински съветници от листата на партията представиха  план–визия за развиването на курортния град през идващите 4 години. Програмата бе показана пред претъпкана зала от поданици на Свети Влас и симпатизанти на МОРЕ.

„ Въпреки незадоволителното финансиране от общинския бюджет,  мога да кажа, че с доста старания и труд съумях да свърша огромна част от това което дадох обещание преди 4 години. Сега е значимо да довършим започнатото и да надграждаме “, съобщи пред препълнената зала Николов.  

На срещата, която мина при голям интерес, Николов регистрира и осъществените планове в Свети Влас през миналия му мандат. Той срещна присъстващите и с бъдещите планове,  залегнали в идващия му мандат – създаване на нови паркинги, основаване на детски и спортни площадки, възстановяване на сметосъбирането, създаване на нова детска градина в квартал „ Русалка “, създаване на нова инфраструктура на кв. „ Инцараки “, разширение на учебното заведение, строителство на обходен път Свети Влас – Слънчев бряг и други

„ Моят екип ще бъдат хората в Свети Влас, както и до момента ще бъда постоянно отворен за отзиви и рекомендации “, обърна се към присъстващите претендентът за кмет Иван Николов. „ Заедно ще създадем града ни  най-доброто туристическо място на Черноморието “, сподели претендентът за кмет. Хората в препълнената зала поддържаха думите му с ръкопляскания и показаха, че по време на четирите кметски мандата на Иван Николов Свети Влас се е трансформирал в най-привлекателния курорт по българското Черноморие.

„ Опитваме да вършим първокласен туризъм, само че не с помощта на, а макар общината и това се отнася за всички селища на Несебър, означи в изявлението си Венета Танева-Кючюкова, претендент за консултант от Свети Влас.  Пътуваме по разрушени пътища, возим се на остарели рейсове, улиците са прашни и неосветени, проблеми с В и К има във всяко обитаемо място, на някои места няма даже канализация, селищата са затънали в отпадъци, уточни тя. Ако някой чужд  екскурзиант реши да се разноски с кола из региона – повече няма да стъпи на курорт в община Несебър.

Танева предложи жителите на общината да се запитат по какъв начин съветниците от досегашното болшинство в общинския съвет ръководят бюджета и направи любопитно съпоставяне.

За 2023 година бюджетът на София е два милиарда при население от към милион и половина или на всеки един човек се пада близо 1300 лева за благоустрояване.

Бюджетът на община Несебър за 2023 година е 118 млн. при 29 хиляди души население. Това значи, че на всеки човек в общината се падат над 3 500 лева за благоустрояване.

„ Смятано на глава от популацията, на всеки човек от нашата община се поставят близо три- четири пъти повече пари от софиянци - ние би трябвало да живеем по-добре, да имаме целогодишни работни места, положително опазване на здравето, богат културен живот, прелестно обучение, а знаете че това не е по този начин! “, сподели Венета Танева-Кючюкова.

Къде изтичат парите от най-богатата българска община? Това е въпросът, който всички ние би трябвало да си зададем в този момент – преди изборите, тъй като хората, които разпределяха общинския бюджет още веднъж се усмихват от предизборните плакати “, предизвестиха изказващи се от залата.

Необходима е смяна при разпределението на бюджета. Парите от него  би трябвало да стигат до всички обитаеми места съгласно техните потребности – към тези заключения се сплотиха присъстващите на предизборната среща и показаха: Някои общински съветници са трансформирали специалността си в метод за персонално обогатяване – градът ни е дребен, всички знаем кои са тези хора. 

Водачът на съветническата листа на Политическа партия МОРЕ Пейчо Колев очерта какви ще бъдат целите на партията, в случай че тя взе участие в болшинството, което разпределя бюджета. „ На първо място слагаме разбитата  инфраструктура и безопастността по пътищата, съобщи Колев. Чрез по-ефективна реклама посредством новите технологии ще привличаме повече туристи в общината, създали сме стратегия за трудова претовареност през зимата, с цел да не се обезлюдава общината, заяви лидерът на претендентите за съветници от Политическа партия МОРЕ. Той се ангажира бюджетните средства да стигат до всяко обитаемо място съгласно потребностите на неговите поданици.  

Пейчо Колев показа пред залата съветниците от листата – хора високо образовани, показани от всяко едно обитаемо място на община Несебър. „ При образуването на листата сме се стремели да се получи сплав от младост, опит и професионализъм “, уточни Колев и изясни, че екипът от претенденти за общински съветници на Политическа партия „ МОРЕ “ са създали детайлна идея за бъдещето развиване на крайморската община и са подготвени за нейното осъществяване.

„ Ще спомагаме за откриването на кабинети с медицински експерти и аптеки във всички обитаемоте места, които за жалост там липсват. Ще осигурим условия за привличане на вложители, с цел да има претовареност за локалното население и през зимния сезон, ще разработим стратегии за поощряване на трудова претовареност за младежите, с цел да останат те тук по родните си места, развиване на обществените услуги. Това е една дребна част от програмата, която сме заложили. Ние знаем преимуществата и проблемите в община Несебър, знаем и по какъв начин да ги решим, съобщи Пейчо Колев.

„ Ние можем да превърнем Свети Влас в най-привлекателното място на Черно море – само че единствено в случай че имаме тези средства, които ни се поставят. Защото моята активност като кмет на кметство напълно зависи от средствата, които ще ми отпусне общинския бюджет.

Размерът на тези средства ще зависи от това по какъв начин ще гласуваме на 29 октомври и най-много – какъв брой съветника ще има Политическа партия МОРЕ в общинския съвет “, съобщи в заключителните си думи претендентът за кмет на Свети Влас, Иван Николов.

Политическа партия МОРЕ съдебна експертиза ЯВЯВА НА ИЗБОРИТЕ С БЮЛЕТИНА НОМЕР 40
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР